Munters - staldsystemer

Optimale forhold for dyr og mennesker med Munters ventilationsløsninger.

Munters er global markedsleder inden for energieffektive luftbehandlingsløsninger og ventilation. Ved at benytte innovative teknologier skabes det perfekte klima for kunder i en lang række industrier – lige fra landbrugsbranchen til fødevare-, medicinal- og datacenterindustrien. 

Munters er en global virksomhed med salg og produktion på 30 markeder, ca. 3.500 medarbejdere, 17 fabrikker, 7 centrale logistik- og montagecentre samt 55 salgs- og servicecentre. Her i Danmark repræsenterer Grotrian A/S Munters landbrugsprodukter. Målet er at tilbyde optimale klimaløsninger og dyrevelfærd, så vores kunder kan producere under optimale forhold for dyr og mennesker – og i sidste ende opnå de bedste resultater på bundlinjen for både kvægbedrifter, fjerkræproduktion og grise.

Munters Rullegardin

Munters Rullegardin er udviklet til brug i kvæg, svine – og fjerkræstalde. Gardinet kombinerer ventilationsbehov i stalden med nem vedligeholdelse og god økonomi. Gardinet kan erstatte hele, eller dele af, ydervæggen på staldbygningen. Gardinet udmærker sig ved at blive rullet op om den nederste rulle, således at det i princippet kan rulles helt ned og give fuldt udsyn, eller gardinet kan lukkes helt eller rulles ned til en hvilken som helst ønskelig åbning, mellem fuldt åben eller helt lukket.

 • Beskytter mod vind og vejr
 • Variabel åbningsgrad 
 • Fremstillet i en slidstærk, UV bestandig PVC coating ovenpå en polyestervævet kerne 
 • Gardinet er antistatisk så det afviser halm, støv og sand 
 • Optimal lysgennemtrængning Reguleres semiautomatisk eller fuldautomatisk 
 • Gardinet åbner oppefra og ned

Udviklet med effektivitet og funktionalitet i fokus

Munters Rullegardin er fremstillet i en slidstærk og UV bestandig PVC coating ovenpå en polyestervævet kerne. Farven er lysegrå (valgt med henblik på optimal lysgennemtrængning). Gardinet er antistatisk så det afviser halm, støv og sand. Gardinet ruller omkring et ekstruderet aluminiumsprofil.

Som sikring mod vindens påvirkning, monteres specielle vindrør for hver anden meter i staldens længde (vejledende – afstanden af vindrør varierer med åbningshøjden). Vindrør er fremstillet af galvaniseret jern med et plastik yderrør (for at minimere slitage). Vindrør monteres både på udvendig og indvendig side af gardinet og fungerer derfor også som fiksering af gardinet. 

For at minimere træk er der i begge ender af gardinet monteret en vindskærm. 

Gardinet er udstyret med seletræk, som kan betjenes vertikalt ved hjælp af en spilmotor. Der kan vælges en semiautomatisk løsning, hvor man selv vælger hvornår gardinet skal køres op eller i, eller en fuldautomatisk løsning, hvor gardinet reguleres af Munters NaturalCenter/Master klimastyring kombineret med en vejrstation.

Kontakt os, når du vil have langtidsholdbare gardinløsninger til din stald.

Læs mere om Munters rullegardiner her
Produktblad

Munters Alu-kip ventilation

Ved at vælge den ideelle løsning til at give naturlig ventilation til din stald, øger du i høj grad dyrevelfærden og dermed dit produktionsudbytte. Munters Alu-kip ventilation giver en fremragende kombination af ventilation og lysspredning som en integreret del af den naturlige ventilation i stalden.
Systemet kan erstatte en del af bygningen, og monteres enten med fast eller regulerbar åbning. Er systemet monteret med regulerbar åbning, åbnes og lukkes disse enten med motor eller håndregulering. I begge systemer kan åbningen sikres mod indflyvning af fugle ved montering af et Fuglenet.

 • Ideel kombination af naturlig ventilation og optimal lysindfald i enhver form for stald.
 • Stabil, vejrbestandig konstruktion, der er designet til at modstå de klimatiske forhold i Nordeuropa
 • 2-lags,10 mm, UV-resistent Lexan PC (polycarbonat) plademateriale med 10 års begrænset garanti på lys-gennemsigtighed.
 • Optimal lysgennemsigtighed.
 • Vindskærme lavet af bølgede formet metalplader forhindrer regn, sne, hagl og snavs i at komme ind i stalden.
 • Vindskærme kan udstyres med et manuel eller automatisk lukkesystem til at lukke stalden i ekstreme vejrforhold
 • Bredde kan produceres efter behov.
 • Kippen funger som en del af nød ventilationen i tilfælde af brand

Robust og vejrbestandig løsning med optimal ydeevne

Isolerede og UV resistent Lexan PC ( polycarbonat) plader modvirker kondens på indersiden af kippen. Pladeprofilen og den tekniske konstruktion giver en robust og vejrbestandig løsning med optimal gennemsigtighed, ydeevne og let betjening. Bredden kan produceres efter ønske og behov fra 0,6 m. og op til 4 m. 

Munters Alu-kip kan med fordel styres automatisk via NaturalCenter / NaturalMaster med temperaturføler, vejrstation med vind- og regnsensor, således optimal staldklima i alle vejrforhold sikres. Kippens design og vindplader skaber en vakuum effekt, som effektivt suger den varme og gamle luft ud af stalden. Ved at vælge Alu-kip med fast eller regulerbar åbning, giver du din besætning de bedste levevilkår trods skiftende vejrbetingelser.

Kontakt os, når du vil have bedre ventilation i dine stalde.

Læs mere om Munters Alu-kip ventilation her
Produktblad